Smullyan's Paradox

At a desert oasis, A and B decide independently to murder C. A poisons C's canteen, and later B punches a hole in it. C dies of thirst. Who killed him?

A argues that C never drank the poison. B claims that he only deprived C of poisoned water. They're both right, but still C is dead. Who's guilty?

10 yorum:

  1. B öldürmüş lan işte. Susuz bırakılır mı adam. Püüü! Yani A da öldürecekti tamam da, asıl öldüren B'dir burada. Gerçi mataranın sonra ne olduğu belli değil. Bunu da hesaba katarak daha çok senaryo üretilir gençler. Hadi bakalım.

    Suçlu olarak da, ikisi birden suçlu. Ya ne olacağıdı.

    Hadi iyi günler.

    YanıtlaSil
  2. independently kelimesine de dikkati çekeyim denemecan gelmeden.

    Hadi iyi günler.

    ashdısufhdpıfuahsdfpoısauhfas

    YanıtlaSil
  3. auhsdaıushdouahsd. guzelmis lan bu. ikisi de suclu diye isin icinden cikmak olmaz ama. simdi oncelikle oldurme tesebbusunde bulunmayi suc saymadigimizi kabul edelim. ikisi de sucsuz bu durumda. detayiyla bir dusunelim. simdi a, c yi oldurmek amaciyla suyu zehirledi, c suyu icti mi? icmedi. a'nin planladigi gibi olmedi yani c. o zaman a sadece oldurme tesebbusunde bulunmus. b ne yapmis? matarayi delmis ve susuz kalmasini istemis. yani b'nin temel amaci susuzluktan oldurmek. c neden olmus? susuzluktan. o zaman suclu b kardesimizdir. a'nin oldurmesini engelleyip, kendi oldurmesi onu sucsuz kilmaz. b tam bir orospu cocugudur. once oldur, sonra ben kurtardiydim aslinda da zartti da zurttu da de. b! cevap veriyorum bbbbbbbbb!

    YanıtlaSil
  4. Sen kalem ol ben de kağıt. Bir de öyle düşünelim. B hakkındaki düşüncelerin beni derinden etkiledi. Bu paradoksta aslında "B" kendimiz, "C" sevdiğimiz kişi, "A" ise Burcu Esmersoy'dur. asdhsıufashfpaısudfh olum ne biçim testlerdir onlar da ya. Hadi bi ev çizelim, bir adam ve bi kadın. Ev aslında olmak istediğiniz yer. Püüüüü! Allah belanızı versin!

    YanıtlaSil
  5. olum ne guldum lan su son yoruma. deli durttu demislerdir yani. o derece! "ev aslinda olmak istedigimiz yer" ıasudhfpaoıdusgfaoısudgfıuasgdfıasugdf.

    "'A' ise Burcu Esmersoy'dur." asıdufgoaısduygfoaıudsgfh.

    lan geberdim ya. son zamanlarin en sahane yorumu secerek, boyle bir olayi da baslatmis oluyorum boylelikle. hadi bakalim. aslinda bu yorum, yapmak istedigimiz sey. oapsıduhfpoaısudghf. marie claire ya! cosmopolitan! vogue! blue jean! osaıudhfaposıdhf. allah kahretsin. iyi bir sevgili misiniz? oaısdfjhopaısdf. sevgilinizi yataga hapsedebilir misiniz? oaıhdjsfoıajsdf. 0-60 puan arasi, cogunlukla c sikkini isaretleyenler iste bu kategoride bu onlarin vanilyali ruja ve kakaolu pudinge olan ilgisini de gostermiyor degil. ayni zamanda hepsi cilekli prezervatif seviyor. oıasudhfoaıdshf. lan boyle sonuc cikar mi testten ya. valla bak neleri getirdi aklima. iste o yuzden son zamanlarin en sahane, en komik yorumu secmis bulundum.

    YanıtlaSil
  6. sahasuhdsufhsd adam bütün dergileri saymış. olum ben bi ara blue jean alırdım ya. yani orda öyle testler var mıydı hatırlamıyorum. ben posterleri için alırdım gerçi, dergiyi okumazdım. bu da böyle bi anım olsun.

    sevgilinizi yatağa hapsedebilir misiniz testini mümkünse çözmek istiyorum. çilekli prezervatif sevdiklerine göre hapsedebilirim sanırım.

    fasdhudfhusda bak yine güldüm ya. tek tek sonuç yazmış. burcu esmersoy demişken, onu da bir dillendireyim. yanlış anlamayın, yeni postumda yani.

    hadi iyi günler!

    YanıtlaSil
  7. http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2009/08/18/fft15_mf348126.Jpeg

    o kadar burcu esmersoy dedik. sozlukte vardi burcu esmersoy'un catali basligi. neyse bildigin yemek catalindan falan gitmis ilk entryler sonra elemanin teki bunu koymus. aosıufdhaoıudshf.

    YanıtlaSil
  8. husahdpsıufhsadpfıuashdf lan ben de takip etmiştim o başlığı. çatal resmini görmüştüm ama bunu görmemiştim dostum.

    +rep.

    o kadar burcu esmersoy dedik, çatalından bahsetmedik. seni tebrik ediyorum bu duyarlılığından dolayı.

    YanıtlaSil
  9. "burcucugum cok guzel cikmissin" hadfasdfsaıdfjhaoısduhfoasdg.

    YanıtlaSil