Onizleme ve Tarihteki Yeri

Ilk onizleme bundan tam tamina 456 yil once 1554 yilinda Sir Alexander Onizleme tarafindan, gozleme pisirirken yapilmistir. Ocaginin hararetli yandigini farkeden Sir Onizleme, "Lan oyle bir sey bulmaliyim ki, tam gozlemeyi yememe izin vermeyecek ama tadi hakkinda fikir verecek bana." diyerek calismalara baslamistir. Ocagin verdigi cesitli isi enerjisi degerlerinde ayni formulu kullanarak hazirladigi gozlemeler icin bir cizelge hazirlamis ve bu cizelgeyi ekledigi ilk makalesini uluslararasi hakemli bir dergi olan International Journal of Food Lovers and Food Processing'de, Times New Ottoman fontuyla yayinlatmistir. Biz de mikrofonlarimizi makaleyi okuyan ve yayinlanmasina karar veren Sokullu Mehmet Pasa'ya cevirdik. Bir de onun agzindan duyalim bakalim bu hikaye nasil gelismis.

Sneyl.com: Sayin Sokullu, oncelikle bizimle bir roportaj yapmayi kabul ettiginiz icin tesekkur ederiz.


Sokullu Mehmet Pasa: Rica ederim, vezirlik gorevlerim arasinda halkla iliskiler de vardir. Ben bu roportajin Osmanli Devleti'nin bilim dunyasindaki yerinin anlasilmasi icin yapilmasi gereken bir pr calismasi olduguna inaniyorum. Bize bu firsati verdiginiz icin size padisah adina tesekkur ederim.

Sneyl.com: Aman efendim ne demek. Bize kisaca hakemligini yaptiginiz makaleden bahsedebilir misiniz?

Sokullu Mehmet Pasa: Bahsedebilirim.

Sneyl.com: OK. Bye.

Sokullu Mehmet Pasa: Bye.

Evet sayin okuyucular, sizin de okudugunuz uzere roportajimiz cok verimli gecti. Bir sonraki yazimizda gorusmek uzere, esenlikler dilerim.

2 yorum:

  1. fsadhpfhasdpfıash lan bunu okumuştum yazdığın gün. baya gülmüştüm. yani senin şu hakuçu bi so hartlıs'a gülmen gibi. manasız, saçma, aksi, lanet! geçen cuma içecektik sözde. ama malumunuz küçük beyefendi ortalarda yok ki. afedersiniz götünü gezdiriyo. bize gelince param yok diyo. gelmiş bir de en üstteki yazıya yorum yazmış yok serdar yok bilmem ne. ağzını burnunu kırıcam onun da. çok uzaklaştı oğlum o bizden. 1 haftada ne aradı ne sordu.

    YanıtlaSil
  2. amcoolu sakin ol. once sakin olacaksin. sonucta adamin buyuk yerlerde dayilari var.

    YanıtlaSil